Veel gestelde vragen

Wat betekent AGC? (automatic gain controle)

Dit is een automatisch systeem dat ervoor zorgt dat een signaal versterkt wordt als het te zwak is, of verzwakt wordt als het signaal te sterk is.

Wat is een IP-beveiligingscamera?

IP betekent internet protocol, deze camera’s sluit u aan op uw netwerk

Een IP-camera is direct aangesloten op het netwerk, met netwerkbekabeling of soms via WIFI, de scherpte in megapixels kan variëren .

Het aansluiten van een IP-camera op een netwerk geniet de voorkeur door een stabiele verbinding.

Waar staat LUX voor?

Lux betekent in het latijn licht.

Het omgevingslicht van het te bewaken object/ruimte wordt aangegeven in Lux. In de specificaties van iedere camera staat hoeveel lux deze minimaal nodig heeft voor degelijk beeld. Hoe lager deze is des te beter is het beeld met weinig tot geen licht. Maanlicht geeft ongeveer een 0.3 lux. Als de Lux waarde 0.0 is dan betekend dit dat de beveiligingscamera beeld geeft zelfs in complete duisternis. Dit komt door een systeem met infrarood Leds die zijn ingebouwd bij de camera. Bij complete duisternis geeft de beveiligingscamera dan nog steeds helder beeld. Het bereik van de camera is geheel afhankelijk van het aantal Leds. Grote leds geven een groter bereik dan kleine Leds.

Wat is PoE?

PoE betekent Power of Ethernet, dit houdt in dat de voeding en internet door één kabel gaan. Veel van onze IP-camera’s hebben PoE omdat dit makkelijker te installeren is en u minder kabels heeft dan bij een Camera zonder PoE.

Wat zijn TV lijnen en wat betekend dit voor de kwaliteit van mijn beveiligingscamera?

Bij analoge camera’s wordt de kwaliteit van het beeld aan gegeven door TV-lijnen. Dit zijn het aantal horizontale lijnen in het beeld. Er zijn camera’s van 700-1200 TVL, vanaf 700 TVL heeft u goed en duidelijk beeld. Bij 1200 TVL heeft u HD kwaliteit!

Hoe beveilig ik mijn IP-camera?

Suspendisse varius urna vitae dapibus fringilla. Donec arcu magna, auctor non felis a, volutpat elementum ipsum. Suspendisse ac nisl hendrerit, facilisis sapien commodo, posuere lorem. Donec eget lacus velit. Nullam pulvinar libero in consequat porta.

Kabels?

Een bekabelde beveiligingscamera heeft een BNC 75Ω aansluiting of netwerk output RJ45 datakabel.

De gebruikte kabel hiervoor is coax RG-59 kabel of bijvoorrbeeld UTP Cat6, deze kabel soorten waarborgen het hoogste beeldtransport.

Alarm input / output?

Sommige DVR’s en beveiligingscamera hebben alarm input. Dit is een ingang met een + en – signaal waar een externe melder, zoals een bewegingsmelder of deuralarm op kan worden aangesloten. Wanneer deze signaal geven kan er door de beveiligingscamera of DVR een actie worden genomen, zoals het beginnen met het opnemen van de beelden. De alarm output werkt op een soortgelijke manier alleen geeft hier de beveiligingscamera of de DVR het signaal af en kan dit bijvoorbeeld worden aangesloten op een alarm systeem welke bijvoorbeeld een bepaald nummer belt.

Wat is Back light compensation?

Een beveiligingscamera met back light compensations maakt het mogelijk om objecten met sterk zonlicht op de achtergrond scherp weer te geven. Wanneer er een persoon bijvoorbeeld met de rug naar de zon staat en het gezicht dient te worden gefilmd, dan is dat met een beveiligingscamera welke back light compensation heeft mogelijk. Back light compensation wordt tegenwoordig ook vaak aangeduid als WDR.

Wat betekent DNR?

DNR staat voor Digital Noice Reduction welke er voor zorgt dat er de ruis die bij beperkt licht met het videosignaal wordt verzonden wordt gefilterd zodat er scherper beeld wordt weergegeven.  

Wat is een Video balun?

Een video balun maakt het mogelijk om de beelden van een analoge beveiligingscamera door te sturen via een netwerk kabel. Het woord balun komt van de termen ‘balanced’ en ‘unbalanced’, omdat de functie van de balun het ongebalanceerde signaal te transformeren naar een gebalanceerd signaal. Video baluns worden in de praktijk vaak gebruikt wanneer er meer dan 40 meter kabel nodig is. Coax of BNC kabels hebben namelijk over langere afstand last van signaal verlies, terwijl bij gebruik van netwerk kabels in combinatie met video baluns het overbruggen van afstanden van meer dan 100 meter mogelijk is.

Wat betekent Video compressie?

Met video compressie wordt de manier bedoeld die wordt gebruikt om stilstaande of bewegende beelden vast te leggen. Het doel van videocompressie is het weergeven van de signalen in zo´n hoog mogelijk kwaliteit en een zo klein mogelijke grote. Zo wordt voor stilstaande beelden onder andere JPEG gebruikt en voor bewegende beelden M-JPEG, MPEG en H.264.

Wat is Infrarood (IR) ?

Infrarood of IR staat voor licht met een lage frequentie die niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Bij beveiligingscamera´s wordt infrarood gebruikt om te kunnen filmen in totale duisternis en slechte lichtomstandigheden.  Belangrijk om rekening houden bij het plaatsen van beveiligingscamera´s met IR is dat deze niet achter glas kunnen worden geplaatst.  Hoewel infrarood onzichtbaar is voor het menselijk oog reflecteert dit wel net als gewoon licht op glas in het donker. Het resultaat hiervan is dat in het donker enkel een witte waas wordt weergegeven.

JPEG / MPEG / H.264?

JPEG is een compressie methode ontwikkeld door de Joint Photographic Experts Group en is de meest gebruikte compressie methode in de CCTV techniek. De laatste jaren wordt in plaats van JPEG steeds vaker gekozen voor H.264 compressie. H.264 compressie kan in dezelfde tot betere kwaliteit dan JPEG beelden opslaan, maar gebruikt hiervoor aanzienlijk minder schijfruimte. Met de komst van steeds beter worden beveiligingscamera die in steeds hogere kwaliteit beelden kunnen doorgeven is de schijfruimte die wordt gebruikt per minuut steeds belangrijker. Verder kan met H.264 compressie beter vanaf een andere locatie met een internetverbinding worden gekeken omdat de door te zenden bestanden kleiner zijn.

Waar staat OSD voor?

OSD staat voor ‘on screen display’ en geeft de menu instellingen van de beveiligingscamera weer op het scherm. Hier staan vaak zaken als tegenlicht en kleur instellingen in.

Wat is een Router?

Een router is een apparaat dat twee of meer verschillende computernetwerken aan elkaar verbindt, bijvoorbeeld internet en een bedrijfsnetwerk, en pakketten data van het ene naar het andere netwerk verzendt. Bij een camera systeem wordt het gebruik van een router vaak genoemd om de IP camera of beveiligingscamera op het internet aan te sluiten zodat de beelden vanaf een andere locatie of mobiele telefoon kunnen worden bekeken.

Wat is een Varifocal lens (Zoom)?

Hiermee wordt een lens bedoeld die in staat is de focal lenght te veranderen. Veel van de premium beveiligingscamera´s hebben 2 draaiknoppen waarmee en de zoom en de focus handmatig kan worden geregeld. In plaatst van een standaard aantal MM die de lens heeft is dit dus tussen een bepaalde afstand afhankelijk van de situatie in te stellen.

Waar staat WDR voor?

Een WDR beveiligingscamera (Wide Dynamic Range) is speciaal geschikt voor het doorgeven van heldere beelden van objecten die omringd zijn met sterk licht, terwijl de achtergrond zichtbaar wordt gehouden

Antwoord niet gevonden?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze product specialisten helpen u graag.

Verstuur vraag